Виноград Русмол є складним міжвидові гібриди. Виведений спільними зусиллями селекціонерів Молдавського центру "ВИЕРУЛ" і Всеросійського ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко. Русмол відноситься до столових сортів середнього або среднепозднего терміну дозрівання (130-150 днів), що володіє підвищеною стійкістю до захворювань.
Кущі сильнорослі пагони добре визрівають і окореняются. Сумісний з більшістю підщеп. Сорт винограду Русмол формує великі грона масою 500-750 г, щільні або помірно-щільні, конічної форми. Ягоди овальні, дуже крупні і великі, розміром 32x24мм. і масою 7-10г., білого кольору. Смак гармонійний приємний, іноді з легким мускатом. Цукристість в межах 16-18%, при кислотності 7-9 г / л. Урожайність висока. Кущ починає плодоносити на 2-3 рік.
Виноград Русмол чуйний на високий рівень агротехніки. До цього сорту можна застосовувати як коротку (2-4 вічка), так і довгу обрізку (6-8 очок), залишаючи на кущ не більше 40 очок. Порядку 65-86% пагонів є плодоносними, коефіцієнт плодоносності при цьому становить 1,3 - 1,7. При перезволоженні ягоди можуть розтріскуватися, тому рекомендується проводити проріджування грона. Ця процедура не тільки допоможе запобігти розтріскування, але і дозволить отримати більш великі ягоди.
Сорт здатний витримувати мороз до -23 ...- 24 ° C. Проявляє стійкість до філоксери, мілдью, оїдіуму. Уваги заслуговує також висока регенераційна здатність сорту.
Cхоже
Виноград кармакод Виноград КарМаКод, VI-10-2-1 отриманий у ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко при схрещуванні: Кардинал стійкий Магарача і Кодрянка. Для сорту характерний дуже ранній або ранній термін дозрівання (від 110 до 125 днів). Кущі середньорослі, з добре…
Виноград кишмиш унікальний Виноград Кишмиш унікальний виведений П. Є. Цехмістренко під ВПІЛЛМІ (м Волгоград) в результаті схрещування сорту Північний з сортом Кишмиш чорний. Безнасінний сорт середнього терміну дозрівання. Повної зрілості виноград досягає протягом 130-145…
Виноград мавр Виноград Мавр - Їдальня форма аматорської селекції. Виведений В.В. Загорулько в результаті запилення сорту Подарунок Запоріжжю пилком сорту Тамерлан. Термін дозрівання раннесреднего (125-130 днів). Кущі сильнорослі. Пагони потужні, до 3 м…
Виноград Ланселот Виноград Ланселот - їдальня гібридна форма. Термін дозрівання раннесреднего, повністю визріває протягом 125-130 днів. Виведений в результаті схрещування сорту Подарунок Запоріжжю з гібридом Екстаз х FV-3-1 на базі ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко.…
Виноград надія АЗОС Виноград Надія АЗОС - Раннесреднего столовий сорт. Отриманий на АЗОСВіВ (зараз ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко) при схрещуванні сортів Молдова і Кардинал. Термін дозрівання становить 120-130 днів. Дозріває в другій-третій декаді серпня. Кущі…
Виноград оригінал Виноград Оригінал - Столовий сорт зі середньопізні термінами дозрівання (135-145 днів). Оригінал відноситься до сильнорослих сортах.Грона великі, конічні, помірної щільності або пухкі, масою від 400 до 600 г. Ягоди великі або дуже великі, розміром…
Виноград Нінель Виноград Нінель - Ранньо-середній сорт селекції В.Н Крайнова, з терміном дозрівання 125-135 днів. Кущі сильнорослі, як в кореневласні, так і в прищепленої культурі, з дуже добре визріваючими пагонами. Даний сорт легко розмножується живцювання і…
Виноград мускат річний Виноград Мускат річний - Столовий сорт з яскраво вираженим мускатом. Термін дозрівання ранній (110-120 днів). Виведений НВО "ВИЕРУЛ" (Молдова) при схрещуванні сортів Пьеррель і Королева виноградників. Урожай дозріває на початку серпня. Сорт…
Виноград рішельє Виноград Рішельє - столовий гібрид дуже раннього терміну дозрівання (до 120 днів). Кущі даного сорту відрізняються великою силою росту і хорошим визріванням пагонів. Для живців характерно хороша укореняемость і сумісність з підщепами. Грона великі,…
Виноград РУСВІТ Виноград РУСВІТ отриманий спільними зусиллями російських і угорських виноградарів у ВНДІВіВ ім. Я.І. Потапенко. РУСВІТ є сортом дуже раннього терміну дозрівання (менше 115 днів). Кущі від среднерослих до сильнорослих. Добре розмножується…
Виноград надранній червоний мускат Виноград Надранній червоний мускат отриманий «ВИЕРУЛ» (Молдова) і відомий також під селекційним номером XVII-10-26. Даний сорт відрізняється надранній терміном дозрівання (від 95 до 100 днів), що дозволяє почати збір врожаю в другій половині липня. …
Виноград вікторія Виноград Вікторія отриманий від схрещування гібрида (Vitis vinifera x Vitis amurensis) і СВ 12-304 у ВНДІВіВ ім.Я.І. Потапенко. Вікторія - столовий, ранньостиглий сорт з періодом дозрівання 115-125 днів. Сорт винограду Вікторія відрізняється…
Виноград захват ідеальний Виноград Восторг ідеальний - їдальня форма, отримана під ВНДІВіВ ім.Я.І. Потапенко. Відноситься до сортів раннесреднего терміну дозрівання. Корнесобственние кущі сильнорослі, підходять для великої аркової або Длиннорукавная форміровкі. Лоза…