Степовий цвіркун

Латинська назва: Gryllus desertus

Російська назва: Степовий цвіркун

Тип шкідника: Багатоїдний шкідник

Ряд: Прямокрилі - Orthoptera



Поширений повсюдно, але більше на півдні Росії. Пошкоджує пшеницю, жито, кукурудзу, горох, сочевицю, квасолю, буряк, картоплю, тютюн, льон, капусту, моркву, томати, перець, цибулю, рослини в плодових розсадниках т.д. Підгризає стебла біля кореневої шийки, об'їдає сходи.

Імаго розміром 12 - 19 мм-колір тіла і голови - чорний, однородний- надкрила по довжині однакові з черевцем або дещо довше його-крила развітие- яйцеклад - 12 - 17 мм. Яйце розміром 3,5 мм, біле, блискуче. Личинка відрізняється від дорослих особин меншими розмірами і недорозвиненими крилами.

Зимують личинки під рослинними залишками. На початку літа перетворюються на дорослих цвіркунів. Живуть в понижених місцях. Іноді спостерігаються спалахи масового розмноження.

Самки відкладають яйця по 3 - 5 штук разом в тріщини ґрунту, після чого відмирають. Ембріональний розвиток триває 15 - 20 діб. Протягом року розвивається одна генерація.

Фотогалерея (натисніть для збільшення):



Увага, тільки СЬОГОДНІ!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!
» » Степовий цвіркун